В Павликени стартира кампанията за плащане на местни данъци

Първият платец e 92-годишният Иван Драганов

В Павликени стартира кампанията за плащане на местни данъци за 2020 г. Кметът на общината инж. Емануил Манолов посрещна първите данъкоплатци, дошли пред гишетата на данъчната служба в началото на работния ден. Пожела на всички здрава, успешна и щастлива нова година и подчерта, че от добрата събираемост на местните данъци и такси зависи реализирането на желаните промени в града и общината. Подаръци-рекламни материали, по традиция бяха връчени лично от кмета на общината инж. Емануил Манолов, заместник-кмета инж. Анастасия Вачева, директора на дирекция “Бюджет, местни приходи и общинска собственост” Гинка Николова и началника на отдел “Бюджет и местни приходи” Тодор Боев.

Първият платец беше 92-годишният Иван Драганов. Той дойде подготвен с почерпка за присъстващите и обясни, че именният му ден - Ивановден по стар стил се е чествал на 20 януари. Цветан Пенчев, Бонка Георгиева, Георги Цанев и Марин Николов бяха сред първите платили пълната сума на дължимите за 2020 г. местни налози и получиха благодарност за сериозното и съвестно отношение към задълженията си.

„Запазваме непроменени тази година данъците и таксите, а очакваният приход е в размер на над 3 млн. лв“, обясни Гинка Николова. За 2019 година са събрани общо 2 983 424 лв. от местни данъци и такса „Битови отпадъци“, което е изпълнение на 95 % от планираните приходи.

Плащането с отстъпка 5% продължава до 30 април. До края на месеца над 28 хил. данъчно задължени лица ще получат на адреса си за кореспонденция съобщения за дължимите от тях суми. Начините за плащане и банковите сметки също ще бъдат посочени в съобщенията. Плащането на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху моторните превозни средства може да се извърши на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври.

За 2020 г. заплащането на данъци и такси може да се извършва на каса в отдел „Бюджет и местни приходи“, ул. „Съединение” №4, в брой и чрез ПОС терминал, във всички банкови клонове чрез банков превод по сметка на Общината, в офис на „Изи пей“ АД, или чрез пощенски запис. Гражданите могат да наредят плащането и по електронен път, ако разполагат с електронно банкиране към банковите си сметки.

Проверка на задълженията може да се направи на интернет страницата на Община Павликени, секция „Местни данъци и такси“. За целта е нужно лицето да въведе ПИН код. Услугата за издаването му е безплатна и се предоставя от общинската данъчна служба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони