В Петрич масово шофират дрогирани

За пореден път при акция на полицията в Петрич бяха заловени четирима водачи да шофират дрогирани. Справката на ОДП показва,че предимно през уикендите се хващат най-често млади шофьори , които смело се качват в колите си след употреба на дрога.

При последната акция посред бял ден бе заловен младеж на 24 години от село Коларово да кара дрогиран в Петрич. Около 21:45 часа на ул.“Атанас Маджаров“ в гр.Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич, е извършена проверка на лек автомобил „Опел Корса“, управляван от А.К./43г./ от с.Поленица. С техническо средство е установено, че същият шофира след употреба на наркотични вещества. А.К. е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

Пак на същата улица, но пет минути по-късно е спрян за проверка Опел, водачът 43 г.от село Тополница също е управлявал дрогиран.

През нощта , около 02:00 часа в района на ГКПП- Кулата, А.П./31г./ от Р.Гърция е управлявал лек автомобил „Фолксваген“ след употреба на наркотични вещества. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство, съобщава областната полицейска дирекция. Не са малко и пияните водачи, за ден са заловени 5-ма да управляват пийнали алкохол.

Въпреки честите проверки, органите на реда установяват,че дрогираните водачи се увеличават, особено в района на Петрич и Кулата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България