В Пиринско отчитат засилен интерес към програмата за млади земеделски стопани

Засилен интерес към представянето на програмата за млади земеделци отчитат експертите от ОИЦ – Благоевград. Те от една седмица обикалят региона и запознават земеделските стопани с условията за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ на Програмата за развитие на селските райони, както и с процедурите, които се очаква да бъдат отворени до края на 2018 г. по останалите Оперативни програми.

На срещите беше разяснявана също работата със системата ИСУН 2020, чрез която вече ще става кандидатстването на фермерите с проектни предложения по всички инвестиционни мерки на земеделската програма. Експертите увериха присъстващите, че електронното кандидатстване никак не е сложно и като цяло ще облекчи значително процеса на подготовка и подаване на формулярите, както и по-късно контактите с Управляващия орган на Програмата.

25 хиляди евро е максималната стойност на всеки отделен проект като помощта ще се изплаща на два транша – 50% при подписване на договора и останалите 50% след изпълнение на изготвения по проекта бизнес план. Допустими кандидати по процедурата са земеделски стопани на възраст от 18 до 40 годишна възраст. Фермери с образование в областта на селското стопанство и такива, които се занимават с биоземеделие ще получават допълнителен брой точки от оценителната комисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони