В "Пирогов" разкриват 24-часово самостоятелно детско отделение

В "Пирогов" разкриват 24-часово самостоятелно детско отделение. Това съобщи директорът на спешната болница проф. Асен Балтов. Днес Клиниката по детска реанимация и анестезиология получи дарение от нова апаратура на стойност 20 хиляди лева.

Скъпата апаратура е дарение от голяма верига магазини за детски стоки, които съвместно с БЧК от години подкрепят "Пирогов", посочи началникът на отделението на детската реанимация доц. Румяна Андонова:

"Апаратурата е изключително ценна, тъй като тя дава възможност за неинвазивно измерване на хемоглобин, децата да не бъдат боцкани, когато са в тежко състояние, когато са в състояния, свързани с някакво кървене и в такъв случай ние ще знаем кога те реално ще имат нужда от кръвопреливане".

Директорът на "Пирогов" съобщи, че предстои разкриването на комплексно детско звено за по-леки случаи:

"Когато дойде в 2.00 часа през нощта едно разтревожено семейство с малко дете, не е приятно то да бъде разкарвано между болниците на София, за да му се казва, че това не е място, където то трябва да бъде прието и да бъде направено най-важното. Да обособим едно отделение, където да има такива педиатрични легла и да се наблюдават от нашите педиатри".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве