Осъден за кражба е арестуван в Пловдив за хулиганство на пътя

28-годишен бабаит потроши служебната кола и мобилния телефон на млада жена

Районна прокуратура-Пловдив привлече в петък като обвиняем по бързо производство и задържа за 72 часа в полицейския арест 28-годишния Божидар К. за хулиганство на пътя – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият е осъждан за кражба на една година „лишаване от свобода“ условно с 4 години изпитателен срок, като присъдата е влязла в сила на 6 февруари 2016 г., и настоящото деяние е извършено в този срок, съобщиха от държавното обвинение.

Сегашното задържане и обвинение срещу Божидар К. е заради това че на 20 юли (четвъртък) по обяд е нападнал Атанаска П. пред гръцкия ресторант „Миконос” край кръстовището на бул. „Шести септември” и ул. „Владивосток”. Жената идвала от ул. „Ясна поляна” със служебния си автомобил „Опел Корса” и предприела маневра преди кръстовището, която движеният се зад нея с лекия си автомобил „Рено Меган” Божидар К. възприел като засичане на пътя.

Обвиняемият Божидар К. слязъл от реното си и започнал да отправя обиди към пострадалата, след което разбил с ръка предното обзорно стъкло на опела й и продължил пътя си. Атанаска П. го последвала с колата си и опитала да го заснеме с мобилния си телефон, при което обвиняемият Божидар К. съвсем превъртял, спрял, слязъл от реното, отнел телефона на жената и го счупил, като го хвърлил на земята. Според назначената стоково-оценъчна експертиза стойността на нанесените щети на автомобила и мобилния телефон на Атанаска К., която работи като дистрибутор в голяма фирма за хранителни стоки, са в общ размер от 355 лева.

Обвиняемият Божидар К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а бързото производство срещу него ще бъде внесено за разглеждане в съда в законния срок, съобщиха от държавното обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право