В Пловдив вдигат 4 многоетажни паркинга

Четири многоетажни паркинга ще бъдат изградени в районите „Тракия“, „Централен“ и „Западен“. Това каза пред журналисти кметът на града Иван Тотев. В момента се оглеждат терените, които са подходящи за целта.

„Един от тях, който ще е една добра алтернатива за паркиране в зоната около Капана и Съдебната палата, е на мястото на старата сграда на бившия ТЕЛК, която ще бъде съборена и на нейно място ще бъде изграден общински паркинг", обясни кметът Тотев, цитиран от "Фокус".

В момента се оглеждат и терени, на които да бъдат стартирани концесионни процедури под формата на публично-частно партньорство. Два от тях са до 15-ти блок в „Тракия“ и до бившия магазин „Евмолпия“. Ясно е, че за да имаме публично-частно партньорство, трябва да има използване на тези зони, подчерта градоначалникът.

Отговорност на районните кметове е много ясно да определят зелените площи и местата, на които може да се паркира, каза още Тотев.

Средствата от приходите от новите паркинги ще бъдат за облагородяване на съответните райони чрез дейности, извършвани от районните администрации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони