В Пловдив глобиха нарушител, спипан да разлепва обяви върху новите стълбове

Под тепетата погват и всички, които чоплят семки в парка или хвърлят фасове по улиците

Координаторът на общинско предприятие „Чистота“ в Пловдив Онник Агопян хвана в петък по обяд нарушител да лепи обяви за ремонт на покриви върху новите електрически стълбове на кръстовището между булевард „Руски“ и ул. „Гладстон“ в района на МОЛ „Марково тепе“.

Листовките бяха иззети, а нарушителят бе задължен да почисти налепените стълбове. Младият мъж от Самоков се оправдал, че си търсел работа, а пък преди това разлепвал по стълбовете в София, но в столицата никой не му попречил и дори не му направил забележка и затова той не знаел, че в града под тепетата това се счита за нарушение на общинските наредби. Обясненията на младежа от Самоков обаче не го отърваха от съставяне на акт и глоба, като финансовият размер на санкцията предстои да се уточни.

„С пълномощията, които ни даде Общинският съвет, вече пълноценно влизаме в новите си задължения и при констатирани нарушения на общинските наредби и започваме да глобяваме“, коментира директорът на ОП „Чистота“ в Пловдив Иван Стоянов. Той очаква съдействие от гражданите и ги призова, ако станат свидетели, че някой изхвърля отпадъци на нерегламентирани места, чопли семки в парка, хвърля фасове или замърсява по друг начин града, да сигнализират на телефон 032 675 817. Шефът на ОП „Чистота” под тепетата увери, че при подаден сигнал своевременно ще бъде изпратен екип, който да санкционира нарушителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България