В Пловдив почина работникът, паднал във вана с киселина във ВМЗ-Сопот

Мъжът е бил приет в болница с над 97 процента изгаряния

44-годишният работник, който падна в четвъртък след обяд в галванична вана с киселина , е починал в петък през нощта в спешното отделение на Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Университетска болница „Свети Георги”, след като специалистите по изгаряния са се борили повече от 12 часа за живота му. Пациентът е бил приет с над 97% изгаряния и травми, несъвместими с живота, съобщиха от пресцентъра на най-голямата държавна болница у нас.

Починалият не е служител на „ВМЗ Сопот” ЕАД, а на фирма-изпълнител, доставила и инсталирала новото технологично оборудване за галванична обработка в един от цеховете, уточниха от ръководството на най-голямата оръжейница у нас. Инцидентът с фатален край станал, след като мъжът се подхлъзнал и паднал в една от ваните.

По възможно най-бързия начин е бил изваден оттам и веднага му е оказана медицинска помощ и откаран с линейка в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.  Разяждащата течност в пълната с киселина вана стигнала почти до кръста на пострадалия, а две от работничките в цеха припаднали от ужасната гледка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България