В Пловдив правят платен паркинг на улица, без да предупредят живущите на нея

Жители на Пловдив скочиха срещу изграждането на платен паркинг в близост до Гроздовия пазар, без никой от градската управа или администрацията на район "Централен" да ги е уведомил за проекта или съобщил за него в местните медии, като ли пък да поиска тяхното мнение на публична дискусия или обществено обсъждане.

Изненадващо пристигнали работници с багер, които премахнали плочките и изкопали пръстта на половината от широчината на северния тротоар на улица "Густав Вайганг". От работниците хората в квартала, в който живеят половин дузина бивши депутати от НДСВ и СДС, разбрали, че тук ще се прави платен паркинг. Живущите на ул. "Густав Вайганг" смятат, че районът и без това е силно замърсен от трафика, а заради новия паркинга допълнително ще нарасне количеството вредни газове във въздуха, шумът и вибрациите, ще се увеличи рискът от развитие на заболявания, а самите те ще имат проблем с паркирането на личните си автомобили. Живущите около Гроздовия пазар възнамеряват да сезират омбудсмана Мая Манолова, неправителствени организации, съдебната и държавната власт и дори обмислят да се вдигнат на протест.

Недоволните жители на квартала се надяват Община Пловдив да отмени нежелания от тях проект за паркинг и да се възстанови досегашната линия на тротоара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони