В Пловдив представят най-добрите инициативи, замислени и реализирани от 22 училища

Второто издание на форума "Аз променям моето училище", организирано от образователния портал "Уча в Пловдив" и Община Пловдив, ще се проведе този петък от 11 часа в конферентната зала на местното спортно училище "Васил Левски".

По време на форума ще бъдат представени 22-те най-добри инициативи, замислени и реализирани от учениците, учителите, директорите и родителите в рамките на една учебна година. 22 начални, основни и средни училища, езикови и професионални гимназии ще презентират инициативи, проекти, каузи, които са подкрепили.

Училище за родители, арт терапията като начин за споделяне, школско състезание "Аз обичам България" и панаир на науката са само част от презентациите, включени във форума. Като родители, които организират исторически възстановки, участие ще вземат и членове на клуб "Родолюбие". Вечер на кариерата, която събира фирмите в училище, благотворителни акции, класни стаи на открито и дори Розата на Малкия принц присъстват в афиша на форума "Аз променям моето училище".

Презентациите ще бъдат събрани в годишно електронно издание, което ще бъде качено на сайта на общината. Победителят от фотоконкурса по темата "Аз променям моето училище" ще спечели билет за концерт на известна рок група. Форумът няма състезателен или конкурсен характер и не се извършва класиране, но участниците ще получат плакети.

Всяко училище ще има предварително подготвено послание, което да отправи. Посланията ще бъдат изписани върху балони, които участниците ще пуснат на финала на форума. Идеята му е чрез споделяне на добрите практики да се даде гласност на иновативните проекти и да се създаде подходяща среда за качествена промяна във взаимоотношенията между участниците в образователния процес.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони