В Пловдив стартира конкурс "Засади Капана"

Интересна идея за създаване на градинки в градска среда в Пловдив стартира в квартала на творческите индустрии "Капана", подкрепена от фондация "Пловдив 2019". До началото на месец май всички хора със "зелени" идеи имат възможност да се включат в конкурса "Засади Капана", вдъхновен от артистичното озеленяване чрез отглеждане на ароматни и ядливи растения в градски условия. Арт квартал "Капана" е мястото, което ще даде своя уникален пример за промяна в облагородяването на градската среда в Пловдив. Конкурсът цели да създаде демонстрационни артистични и атрактивни мини градинки, които да облагородят градското пространство като фокусират вниманието на гражданите и ги мотивират сами да участват във формирането на заобикалящата ги среда.

В конкурса могат да се включат жителите на квартала, артисти, декоратори, озеленители, биопроизводители, хоби градинари, занаятчии, еколози, еко организации, училища, студенти и бизнесмени. Всички те ще имат възможност да демонстрират своите умения и опит в реализирането на градски мини градини и така да вдъхновят жителите на "Капана" да декорират балконите, домовете и покривите си екологично, зелено и здравословно. Организаторите на конкурса са предвидили за участниците награди и грамоти. На 27 май на сцена "Ядрото" в "Капана" ще бъдат представени най-добрите идеи от конкурса.

"Засади Капана" е инициатива, свързана с екологичните практики, приложими в градска среда - част от концепцията на новата визуална идентичност на арт квартала - Creative playground (място за творчество и забавление).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини