В Пловдив стартира програмата "Отгледано с грижа в България"

Кметът на Пловдив Иван Тотев бе днес гост на официалната церемония, с която магазин "Метро" в града стартира програмата си "Отгледано с грижа в България", даваща възможност за директна доставка на месо от български ферми и плодове и зеленчуци от местни селскостопански производители. "Имаме желание да станем мост между производителите и клиентите. По този начин скъсяваме пътя от градината до чинията, даваме реализация на продукцията на местни производители и възможност те да получат справедлива цена за нелекия си труд", каза в приветствието си управителят Ангел Костадинов.

Кметът на Пловдив Иван Тотев пожела успех на инициативата и подчерта, че българските потребителите все повече се интересуват от качеството на храните. "Тази програма дава възможност на производителите да срещнат клиентите си по най-прекия път и в същото време гарантира на потребителите произхода и качеството на продуктите", заяви кметът Иван Тотев.

На старта на програмата "Отгледано с грижа в България" в Пловдив присъстваха много гости, сред които кметовете на районите "Източен" и "Тракия" Николай Чунчуков и Костадин Димитров, директорът на Института по зеленчукови култури "Марица" доц. д-р Даниела Ганева, представители на Аграрния университет, производители от региона и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България