В Пловдив търсят главен архитект и шефове на общински предприятия

Община Пловдив пусна обяви в няколко сайта за работа, от които става ясно, че градската управа под тепетата търси нов главен архитект и директори на две от общинските предприятия.

Примамливите свободни позиции в момента са за шефове на ОП „Туризъм” и ОП „Многофункционална спортна зала”.  Главният архитект трябва да отговаря за разработване и провеждане на стратегията и политиката на общината по отношение устройството на територията и плановото й обезпечаване - в това число жилищни, обществено-обслужващи и транспортни територии, зони за отдих и други, в и извън населеното место.

Това е втори конкурс за вакантната длъжност, след като на първия не бе одобрен нито един от шестимата кандидати, трима от които бяха допуснати до финалния кръг. Сред отпадналите на „първо четене” бе дори проектантът на градския стадион „Пловдив” и гребния канал архитект Валентин Маринов, който впоследствие бе привлечен в екипа на областния управител Здравко Димитров.  Конкурсът на кандидатите ще е чрез защита на концепция за стратегическо управление на тема "Концепция за развитие на инструментите на градско планиране за управление на проблемите на Пловдив при вземане на краткосрочни решения в условия на неконфликтност с целите на дългосрочно планиране" и ще трябва да представи визията си за Пловдив и Тютюневия град; за Пловдив - Европейска столица на културата; Пловдив - зелен, екологично чист; Пловдив - желан и привлекателен град; Пловдив и прилагане на ОУП;  Пловдив - устойчив. Средният размер на основната заплата за поста главен архитект на Община Пловдив е фиксиран на 1000 лева.

Директорът на Общинско предприятие „Многофункционална спортна зала" освен стандартните изисквания, касаещи стаж, образование, опит, необходими умения, трябва „да може да отговаря конкретно, а не общо на поставени въпроси и да има добър професионален изказ”, гласят изискванията за вакантния пост за шеф на „Колодрума”. Нов директор на ОП „Туризум” се търси след промените в същността на общинското предприятие и профила на сегашния ръководител, който трябва да има съответното образование за заеманата длъжност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони