В Пловдив търсят най-добрия млад предприемач за 2016 г., наградният фонд е 15 000 лв.

В Пловдив търсят най-добрия млад предприемач за 2016 г.

В Пловдив вече търсят най-добрия млад предприемач за 2016 година, а срокът за подаване на бизнес плановете в деловодството на Голяма община на площад "Стефан Стамболов" 1 е до 20 януари 2017 година.

За осма поредна година градската управа под тепетата провежда конкурса и търси най-предприемчивия между младежите на възраст от 18 до 33 години, като в надпреварата могат да участват както физически лица, така и фирми.

"Конкурсът се провежда на два етапа, като на първия участниците ще имат възможност да защитят своите идеи пред комисия, съставена от представители на студентските съвети, IT сектора, журналистическата гилдия, общественици и преподаватели", обясни заместник-кметът "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков на срещи с учениците от Националната търговска гимназия и студенти от Университета по хранителни технологии. Титюков уточни, че през годините над 65% от спечелилите са успели да надградят своя бизнес проект и да го превърнат в успешно доходоносно занимание. На втория етап пък отиват младежите с десетте най-добри бизнес идеи, които ще се опитат отново да убедят журито защо техният план е най-успешен.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив, и тази година е 15 000 лв. 7000 лева са за първо място, 4000 лева - за второ, а по 2000 лева ще отидат при двамата участници, класирани на трето място. За някои от кандидатите са предвидени и поощрителни награди - езиков курс, радио реклама и други изненади. Победителите ще станат ясни на официална церемония по награждаването през месец март 2017 година.

Конкретните условия и насоки за кандидатстване всички желаещи могат да прочетат в сайта на Община Пловдив - https://bit.ly/2e7BoVU.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони