В Разград арестуваха 20-годишен от Търговище с над 300 грама наркотици

Снимки: Полиция-Разград

Веществата реагирали като кокаин, хероин и амфетамин

Над 300 грама наркотици, реагирали като кокаин, хероин и амфетамин, са иззети от търговищки автомобил, в който били 20-годишният Александър А. и негов 19-годишен приятел, ангажиран като шофьор. Двамата са задържани в понеделник на изхода на Разград след получен сигнал, че в „Ауди А3“ от Търговище има наркотици.

Пакетите били под предната дясна седалка, където седял Александър. Иззети са 110 грама кафяво прахообразно вещество, което при тестване реагира на хероин, 90 грама бяла на цвят бучка, която реагира на амфетамин и 110 грама бяло кристалообразно упойващо вещество, посочват от полицията в Разград.

Във вторник Александър е привлечен под наказателна отговорност от Окръжната прокуратура за държане с цел разпространение на различни по вид високорискови наркотични вещества. Задържан е до 72 часа с цел довеждането му пред Разградския окръжен съд, където прокуратурата е внесла искане за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Това пък съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Вторият младеж, чиято е колата, е бил пуснат.Той нямал отношение към притежанието на наркотичните вещества, сочат първоначалните данни.

Според неофициална информация Александър, който бил безработен, е отишъл в Разград по някаква лична работа, която не била свързана със сделка за пласиране на дрога. Смята се, че количествата, които са намерени, са били с него още при качването му в колата в Търговище. Защо обаче ги е взел не е ясно. Разследването трябва да изясни дали все пак няма продажба в Разград.

Задържаният бил криминално проявен, но не бил съден. В Търговище имало данни, че употребява наркотици. Преди време се бил движил в среди на пласьори, които били арестувани в Търговище и Варна.

По първоначални данни, преди експертизите на наркотичните вещества, стойността им на пазара е за над 20 000 лв. Предполага се, че веществото, реагирало като хероин, е пико.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България