В Раковски спипаха наркодилър с 52 пакетчета амфетамин и марихуана

Снимка: Архив

26-годишен наркодилър е в ареста на РУ на МВР-Раковски след проведена специализирана операция от служителите на реда в града, които засекли местния жител с пет пакетчета със съмнително съдържание, а други 47 и електронна везна били открити при претърсване в дома му.

Експертна справка установила, че иззетите вещества съдържат над 32 грама амфетамин и над 2 грама марихуана. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура-Пловдив, а по случая е образувано бързо производство. С полицейска заповед извършителят бил задържан за срок до 24 часа, а впоследствие прокуратурата удължила мярката до 72 часа.

Досъдебно производство за незаконна дейност с наркотични вещества се води и срещу 24-годишен пловдивчанин. Той попаднал в полицейския арест след проведени процесуални и следствени действия в дома му от служители на отдел "Криминална полиция" при Областната дирекция на МВР. В хода на претърсването са иззети 12,49 грама марихуана и електронна везна със следи от наркотика. Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право