В Русия възхитени от Хичо

Николай Димитров подписа с „Урал“ (Екатеринбург). Хичо, който игра през есента в „Славия“, бе привлечен със съдействието на мениджъра Мирчо Димитров и по личното настояване на треньора на Александър Тарханов. Специалистът пое „Урал“ в началото на ноември, след като в продължение на година води „Славия“. Руският специалист похвали българския халф, заявявайки, че е възхитен от неговите качества.

„В момента Димитров минава за един от най-талантливите играчи в България и съвсем нормално е част и от националния отбор на страната си - каза Тарханов пред клубния сайт на "Урал". - Той може да играе по двете крила и зад нападателя. Става въпрос за много техничен играч, който има 100 минути с „Левски“ в групите на Шампионската лига. Бил е на проби и в „Арсенал“. Димитров притежава добър дрибъл и хубав удар. Доста подвижен играч и чудесно попълнение за нашата атака. Гледах доста футболисти, но не ми харесаха и се спрях на Димитров. Радвам се, че се съгласи да работи с мен в Русия.“

Тарханов заяви, че стилът на игра на Хичо е подобен на Едгар Манучарян, бивш играч на „Урал“ и „Аякс“, национал на Армения. Договорът на Димитров е за 2,5 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят