В Русия след загубата от България на волейбол: Братска помощ за аутсайдера

Руските медии съсипаха от критика националния отбор по волейбол на страната след загубата с 2:3 (21, 15, -22, -25, -13) от България в последния мач от група „С1“ на Световната лига в Казан. Сборная спечели безпроблемно първите 2 гейма и по всичко изглеждаше, че върви към сигурна победа. Тогава момчетата на Пламен Константинов се събудиха за дебютгния си успех в тазгодишното издание на надпреварата. Така България завърши на трето място в групата с 3 точки. Победител е Франция (9 т.), пред Русия (4), а на последното място остана Аржентина (2).

„Оказахме братска помощ на българите – пише иронично „Чепионат“. – Обновеният ни отбор показа как може да се загуби спечелен мач срещу аутсайдера в групата.“

Ключът към победата се оказа силното включване на Розалин Пенчев и стабилният блок на нашите в последните геймове. В тайбрека пък се изяви и звездата Цветан Соколов, който с неотразими атаки сломи съпротивата на руснаците. Диагоналът бе най-резултатен в мача с 21 т.

„Много искахме тази победа, но започнахме лошо – заяви старши треньорът на националите Пламен Константинов. – Русия диктуваше темпото, а ние нямахме отговор. В хода на играта променихме стила и поехме повече рискове.“

България е на пето място в общото класиране на турнира. В края на седмицата във Варна са мачовете от група „Е1“, в която освен България, са отборите на Полша, Канада и Бразилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт