В Свищов информираха домоуправителите за условията по санирането на многофамилни жилищни сгради

Ръководството на община Свищов организира среща с управители на сдружения на собственици, във връзка с изпълнение на Инвестиционна програма на Община Свищов по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Целта беше да се запознаят гражданите с условията и процеса на кандидатстване по програмата пред Община Свищов.

Общинското ръководство информира представителите на сдружения за възможността, която се предоставя за саниране на жилищни блокове, след което беше направена презентация, която запозна присъстващите с указанията по програмата за допустимост на кандидатите.

Кметът Генчо Генчев обясни, че средствата за саниране на жилищните сгради в размер на близо 2.8 млн. лв., са отпуснати благодарение на отличната работа на община Свищов, която е една от трите общини, заедно с Пловдив и Габрово, по бързо и качествено усвояване на предоставените от програмата финансови ресурси за градско развитие. На този етап Общината е изпълнила над 70% от Инвестиционната програма, усвоява средствата правомерно и по тази причина Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска на община Свищов допълнителни средства за саниране. Директорът на дирекция АПИОУПЕВ Стоян Парашкевов разясни на присъстващите сроковете за кандидатстване пред Община Свищов и даде указания за необходимите документи, които е необходимо да се представят в срок до 15 декември.

Кметът Генчев увери, че Общината ще направи всичко по силите си тези средства да бъдат усвоени правомерно, експедитивно и безпроблемно, за да може да се кандидатства отново за средства към програмата, и да се санират повече блокове.

Информация, относно необходимите документи за кандидатстване, е на разположение в раздел „Етажна собственост“, на сайта на община Свищов: https://www.svishtov.bg/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони