Тиквеник, дълъг 288 метра изядоха севлиевци и гостите на града. Традиционно сладкишът се приготвя и раздава на гостите на празника на града, прославил се като Тиквенбург.
120 килограма тиква са използвали местните майстори-готвачи за приготвянето на традиционния за Севлиевския край сладкиш.
Всяка година се стараем тиквеникът да е все по-дълъг. Започнахме от около 198 метра, тази година е 288 метра, не знам след 10 години дали площадът ще е достатъчен, за да го разположим, каза Иванка Александрова, един от майсторите на кулинарното изкушение.
В приготвянето на тиквеника участват четири ресторанта. За него са използвани 63 кг кори, 120 кг тикви, 21 кг захар, 12 кг пудра захар, 16 кг орехи, 22 л олио, половин килограм канела и 0,2 кг ванилия. И много любов.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш