В сила е извънредното положение в Скопие, продължава борбата с последиците от наводненията

В Скопие продължава работата по възстановяването на причинените от наводнението в нощта срещу неделя щети. В сила е и обявеното извънредно положение, предаде БНР.

Продължава издирването на хора в засегнатите от бедствието райони. За отводняване на засегнатите сгради са мобилизирани частни фирми и доброволци.

В Скопие тази сутрин ще се проведе среща между българския екип от служители на пожарната и оперативния щаб в македонската столица, който координира действията по преодоляването на щетите от наводнението в Скопие от нощта срещу неделя.

В помощ на властите в Македония, страната ни изпрати и експерти от аварийно-спасителното звено на Столичната община.  Очаква се на разговорите, да бъдат уточнени ангажиментите на българските екипи и да бъде обсъден въпроса от каква помощ се нуждае още Македония.

В Скопие е насрочен брифинг на началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, на който ще бъде предоставена информация за работата на българските спасителни екипи.

Освен България, помощ за възстановителните дейности в Македония обещаха и Сърбия и Косово. При необходимост, готовност за помощ на Македония изрази и Европейският съюз.

По последни данни водната стихия отне живота на 21 души, десетки бяха ранени, шестима все още са в неизвестност.

Все още се издирват и хора, намирали се в засегнатите от стихията райони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа