В Симитли изборите приключиха, кмет е отново Апостол Апостолов

Изборите в Симитли приключиха преди да са започнали. Апостол Апостолов е новият стар кмет на общината. Това е така, защото няма кандидат да претендира на Апостолов за кметското място в община Симитли. И следващите 4 години общината ще се управлява от Апостол Апостолов и екип.

Единствени кандидати за кмет на кметство са и настоящите кметове на Черниче, Полена, Крупник, Полето, Брежани, Долно Осеново – Георги Стефанов, Веселин Топузов, Иванка Чакалска, Иван Манчев, Благой Стефанов, Бисер Сегменов. В изборния ден на 27-ми октомври ще се решава само съставът на новия общински съвет. Регистрирани за участие са две кандидатски листи, съобщиха от ОИК-Симитли . На партия ГЕРБ и Партия на зелените.

Първоначално участие в Местни избори 2019, с регистрация в Общинската избирателна комисия в Симитли, заявиха 8 партии – ГЕРБ, Партия на зелените, ВМРО, Воля, БДС Радикали, Възраждане, Коалиция Ние гражданите, Коалиция Демократична България – обединени. Участието си в изборите персонализираха обаче само ГЕРБ и Партия на зелените.

Това не е изненада за община Симитли, на миналите избори Апостолов отново бе без конкурент. Той е независим, не членува в никоя партия, а хората го обичат и наричат просто нашия Поли. За сегашния вот той бе подкрепен от ГЕРБ, а БСП му отказа подкрепа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика