В Сицилийския пролив са били спасени над 4000 имигранти

Снимка: Архив

През последното денонощие, под ръководството на италианската брегова охрана, в Сицилийския пролив са били спасени над 4000 имигранти, предаде БНР. Освен италиански плавателни съдове, участие са взели и такива на Фронтекс и на неправителствени организации.

В 33 спасителни операции е била оказана помощ на 4655 души. Намерени са телата на 28 загинали, 22-ма от които на една лодка. Имигрантите са се намирали на 33 плавателни съда, 27 от които гумени лодки.

Със спасените преди два дни близо 6000 души, броят на имигрантите, които през тези часове ще пристигнат на остров Сицилия и в област Калабрия, е общо над 10 000 души, а броят на загиналите е 38.

На кораб на „Лекари без граници”, до пристанището на Палермо, бяха превозени над хиляда души, сред които 161 жени и 15 непълнолетни. Имигрантите  са предимно от Субсахарска Африка. След здравния контрол ще бъдат настанени в центровете за бежанци в други италиански области. Само за 2016-а година главният град на остров Сицилия - Палермо, е приел над 13 000 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа