В Сливен връчиха приз "Майчино сърце" на жена, станала приемен родител на три деца

Приз "Майчино сърце" получи Маргарита Маринова от Сливен за грижите, които е положила като приемен родител за три деца. Наградата - грамота и сребърен медальон във формата на сърце, бе връчена от областния управител Чавдар Божурски.

"Това, от което се нуждаят тези деца, е да бъдат много, много обичани. Скъпите вещи, дрехите нямат никакво значение! Единственото, което е от значение, е любовта към децата", каза носителката на наградата. Тя е приемен родител от пет години насам. Едно от първите две деца, които е отглеждала, вече е осиновено от семейство в България. В момента Маргарита се грижи за момченце, вече на 8-годишна възраст. Детето е имало сериозни говорни и други затруднения, но благодарение на приемната си майка е успяло да се справи с тях, ходи на училище и има много добри резултати. "Аз скоро ще направя 70 години. От мене да знаете: никога не е късно да бъдеш приемен родител", заяви Маринова.

Призът "Майчино сърце" е учреден в Сливен през 2009 г. от три неправителствени организации, под патронажа на областния управител. Целта на наградата е да популяризира приемната грижа. От две приемни майки в годината на учредяване на отличието, в момента приемните майки в областта са 35. "Майчино сърце" се връчва винаги на 1 юни, Деня на детето, или в навечерието на празника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони