В Сливен задържаха група от Ихтиман за серия измами в страната

Снимка: Архив

Криминалистите от Районното управление на МВР в Сливен задържаха група от Ихтиман за телефонни измами. Операцията е проведена под надзора на прокуратурата - съобщиха от полицията. На 23 март около 12,30 ч. на бул."Банско шосе" в града е бил спрян за проверка лек автомобил "Ауди", в който са пътували двама млади мъже - на 27 и 21 години. В колата са намерени и иззети златни накити и сумата от 4 800 лева. Малко по-късно е задържан и третият от групата - гриминално-проявен мъж на 22 години.

Парите и златните бижута са били обект на измама, извършена същия ден в Сливен. 68-годишна жена ги е хвърлила през балкона си, след като е била въведена в заблуждение, че помага на полицията.

Криминалистите са успели да установят и задържат участниците в схемата по оперативна информация, преди потърпевшата да е подала сигнал. Установило се е, че групата е участвала в още 2 телефонни измами в Сливен. В престъпната схема тримата са били "мулета".

Лицето, което е провеждало телефонните разговори с жертвите си и е извършвало самата измама, им е съобщавало адресите, на които да отидат и приберат парите или други ценности. Има данни, че тримата задържани са знаели, че са участвали в престъпна схема. Получавали са процент от средствата на пострадалите. Мъжете от Ихтиман в различно съучастие са съпричастни към извършването на телефонни измами и в други градове в страната, сред които Дупница, Благоевград, Стара Загора, Пазарджик.

Разследването продължава. Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони