В Сливен ще търсят инвеститори във високите технологии, автомобилостроенето и производство на самолетни части

Меморандум за сътрудничество бе пописан между Българската агенция за инвестиции и община Сливен. Целта е да се създаде благоприятна среда за привличане на предприемачи в Града под Сините камъни. Документът бе подписан от изп. директор на БАИ Стамен Янев и кмета Стефан Радев.

Една от идеите е да се търсят предприемачи във високите технологии, в сферата на автомобилостроенето или производството на части за самолети. Минималните изисквания са размерът на вложенията да е над 5 млн. лева, в период до 5 години, а разкритите нови работни места - минимум над 100-150, заяви от своя страна Стамен Янев.

Новата индустриална зона на Сливен ще се намира в района на бившето селскостопанско летище "Бършен", край главния път за Ямбол. Тя ще заема терените около летището с обща площ 2500 дка. Кметът Радев съобщи, че администрацията е изготвила устройствения план. В моменти тече процедура за съгласуването му. Надеждите са, че със съдействието на агенцията ще могат да се осъществят контакти с бъдещите инвеститори и да им се предложат благоприятни условия за бизнес.

Летището с площ от 170 декара и имотите около него с обща площ от близо 2 700 дка бяха предоставени от държавата безвъзмездно на Сливен при управлението на кмета Йордан Лечков /2003-2011 г./.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции