В стабилно състояние е семейството, пострадало при катастрофата с Лютви Местан

Снимка: Rodopi24.blogspot.com

Семейство Ахмед продължава да бъдe в болница, след като вчера пострадаха при катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан. При инцидента загина бебе на шест месеца.

"Състоянието на семейството е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение, а бащата в Травматологично отделение. Бащата е с контузия в областта на кръста и съмнение за спукан прешлен, но общото му състояние е добро, той е в съзнание. Същото се отнася за майката и детето - те имат повърхностни контузии", заяви проф.д-р Тодор Черкезов, изп. директор на МБАЛ "Др. Ат. Дафовски" - Кърджали.

От болницата допълниха, че майката има наранявания в областта на главата, при жената се е наложила хирургична намеса. При детето има рани в областта на глезена. Ударът между двата автомобила стана на разклона за Загорско и Джебел.

Към момента разследващите не посочват кой е бил виновен за инцидента. Фактите показват, че колата на лидера на ДОСТ излиза на път с предимство, а другият автомобил се е движел с висока скорост.

Вчера Местан беше задържан за 24 часа . "Срещу него няма повдигнато обвинение. Първоначално той беше в болницата под полицейско наблюдение, след което беше откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали.Беше му направено пълно изследване - рентгенография на шийни прешлени, на китката на ръката. Състоянието му е добро, не са установени здравословни проблеми", коментира проф.д-р Тодор Черкезов.

Заради евроизборите разследването може да бъде спряно, ако Лютви Местан се кандидатира за евродепутат, той ще придобие имунитет. За причиняване на смърт по непредпазливост, законът предвижда до 6 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България