В тежко състояние са тримата работници, пострадали в завода край Стамболийски

С шокови изгаряния са тримата работници, които пострадаха при трудов инцидент в завода за хартия край Стамболийски, съобщи БНР. Те са настанени в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Пострадалите мъже са на възраст 21, 26 и 44 години са съответно с 57 %, 65 % и 10 % изгаряния. Раните им са обработени, но все още е рано да се правят прогнози, уточняват от лечебното заведение.

Инцидентът стана в сряда при смяна на помпа във вакуумна изпарителна станция на територията на завода за хартия. Получило се е изтичане на черна луга с много висока температура и тримата работници са пострадали.

Организирано е било допълнително кръводаряване, за да бъдат извършени необходимите манипулации и животоспасяващи операции.

Вече е започнала проверка от Инспекцията по труда в Пловдив дали са били спазени всички изисквания за безопасност на труда и дали тримата работници са имали защитни костюми. Резултати се очакват до края на другата седмица, каза директорът на инспекцията Атанас Чернаев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България