В Търговище избират име на новоизградена улица

Снимка: Архив

Измежду шест имена на бележити личности, свързани с местната история, могат да избират гражданите в окончателната анкета, обявена от Община Търговище, за даване име на новоизградена улица в града. Това са: ген. Иван Бончев, арх. Йордан Севов, Михаил Радославов, полк. Никола Свещаров, ген. Панайот Бърнев и Пеню Стоянов.

Предложенията бяха селектирани от историци и краеведи измежду над 50 варианта, подадени от гражданите в първата фаза на допитването.

Анкетата отново е публикувана на сайта на общината. Срещу всяка от възможностите за гласуване е посочена и кратка биографична справка, изготвена от Регионалния исторически музей и Държавния архив Търговище, за да бъдат улеснени гражданите.

Целта е да се избере име за отсечката, позната като „пробива Катрафилов“, която беше изградена с целеви държавни средства след близо 20 години чакане. Тя е важна свързваща улица между центъра с институциите и жилищните квартали в западната част на Търговище.

Гласуването ще продължи до края на месеца, след което предложението, събрало най-голяма подкрепа в анкетата, ще бъде внесено на сесия на Общинския съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България