В УМБАЛ-Пловдив се борят за живота на скочил от мост в Девин

Лекарите от Клиниката по неврохирургия в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив се борят за живота на 24-годишния Реджеп Д. от смолянското село Гьоврен, който в събота около 22.15 часа вечерта се е хвърлил от моста на улица "Васил Левски" край градския стадион в Девин пред очите на 30-годишната си любима и други очевидци.

Именно те са подали сигнала на тел. 112, след като превъртелият от несподелена любов шофьор не уцелил водите на реката, а се строполил върху остри камъни. Наложило се местни пожарникари да вадят нещастно влюбения от реката, минаваща през Девин, и го качат на линейката на Спешна медицинска помощ, която откарала младия мъж в УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив. Там дежурните от спешния сектор на Клиниката по неврохирургия констатирали, че пострадалият е с фрактура на базата на черепа и пневмоторакс, след като счупените му ребра пробили вътрешните органи и в белия дроб навлезли течности. Реджеп Д. е с опасност за живота, а шансовете да се възстанови след тежките черепно-мозъчни и вътрешни травми не са особено големи.

Полицията в Девин работи по случая, като по първоначална информация на разследващите 24-годишният мъж от село Гьоврен сам е скочил в реката от високия над 5 метра мост. Той е работил като шофьор в местна фирма за производство на закуски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България