В УМБАЛ "Свети Георги" предлагат най-кратък срок за старт на лъчетерапия при онкоболни

лъчетерапия при онкоболни, Пловдив

Най-краткият срок в страната за планиране и започване на лъчетерапия предлага Клиниката по лъчелечение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, обяви нейният началник д-р Мария Влайкова.

За разлика от останалите лъчетерапевтични центрове в Пловдив и региона не се чака от 1 до 3 месеца, а записването и планирането на пациентите става в рамките от 1 до 3 дни от подаване на документите. "С абсолютна сигурност гарантираме, че при нас забавяне на терапията няма и тя започва веднага. Лъчелечението се провежда в удобно за пациентите време, а часът се съобразява със заетостта на всеки пациент", декларира д-р Влайкова.

Университетската клиника по лъчелечение в Пловдив единствена у нас разполага с 50 места и приема пациенти по клинични пътеки от цяла България. Предимство е и, че клиниката разполага с 2 линейни ускорителя, които са и с възможност за взаимозаменяемост и през тях ежедневно минават 100 души. "При онкозаболявания от първостепенно значение е лъчевата терапия да стартира веднага, ако е предоперативно или дефинитивно, съчетано с химиотерапия, или до един месец след операция. В противен случай заболяването може да напредне или се появят далечни метастази, уточни д-р Влайкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве