В УХТ-Пловдив комбинират редовното обучение с елементи на дистанционната форма

От новата учебна 2017/2018 година редовното обучение в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив ще бъде комбинирано с елементи на дистанционната форма, разкри ректорът на вуза проф. Кольо Динков. Част от учебния материал ще е на разположение на студентите в онлайн платформа и те ще го теглят у дома си.

В УХТ-Пловдив комбинират редовното обучение с елементи на дистанционната форма

Идеята е да се намалят теоретичните лекции, които изискват присъствие. Остават обаче упражненията, уточниха от ръководството на УХТ, и обясниха, че не може в инженерни специалности подготовката да е изцяло дистанционна заради практическата насоченост на обучението. Комбинирането на двете форми вече е отчетено за удачно при апробация със задочниците през февруари и затова се очаква наесен схемата да се приложи и за студентите редовно обучение. В онлайн платформата вече са качени над 600 лекции, упражнения, тестове, помагала. Следващата учебна година пък ще стартира и с изцяло обновени учебни планове за магистри и бакалаври.

От учебната 2017/2018 г. в УХТ-Пловдив ще има бакалавърски програми на френски и английски език, а целта е чрез тях да се привлекат студенти от чужбина в атрактивни специалности като "Храни, хранене и диетика" и "Технология и дизайн на храни и ароматни продукти". Обсъжда се двустранно споразумение с Казахстан за обучение на студенти на руски език и издаване на двойни дипломи. От УХТ-Пловдив рекламират учебните си програми сред наши сънародници в Украйна и Молдова, които да пратят децата си да следват в града под тепетата по държавната спогодба, която тази година разшири периметъра си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование