В Шуменско спасиха над 30 възрастни и деца от преспи

Повече от 30 души възрастни и деца са били спасени от екипи на пожрната служба в Шуменско през последното денонощие. Снегонавявания, които започнаха в следобедните часове в петък станаха причина за ново бедствие в региона.

Към 16,45 часа постъпил първият сигнал за закъсали с кола на пътното платно близо до село Деница. Шестима души са били транспортирани до селата Деница и Черна. След 18 часа екип е оказал съдействие за транспортиране на двама души от село Лозево до Шумен. Малко след това същият екип бил пренасочен към село Новосел и спасил мъж и жена. .

Най-инфарктно е било положението на пътя к. "Дивдядово"- с.Мараш, където към 19 часа закъсали няколко автомобила в преспи. 13 възрастни и две деца са транспортирани на три курса до домовете им. В петък започна почистване на пътищата, но машините бяха затруднени от изоставените коли по пътя.

В петък вечерта е спасено и семейство с две деца до шуменското село Тъкач. Фамилията е транспортирана до село Омарчево, съобщават от пресцентъра на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България