В Шумен заловиха затворник, беглец от работа

Шуменски полицаи задържаха беглец от затвора в Ловеч, който бил зад решетките за контрабанда на хероин. 42-годишният Елин Гергинов изчезнал на 1 декември от обект, където полагал труд, научи "Труд". Бил обявен за общодържавно издирване и на 3 декември затворника-беглец бил засечен да се вози в кола до бензиностанция, съобщиха в понеделник от пресцентъра на шуменската полиция. Возилото било спряно за рутинна проверка и униформените бързо разпознали издирвания мъж. Елин е задържан в полицейския участък в Шумен и е предаде на звеното "Изтърпяване на наказанията".

Шуменецът с двойно гражданство българско и турско е зад решетките за контрабанда на високорискови наркотични вещества. Той бил засечен на 16 февруари т.г. към 14 ч. на ГКПП „Лесово“, че с лек автомобил „Порше“ пренеся през границата от Турция за България 3 пакета кафеникаво прахообразно вещество. Два от тях били облепени край кръста му. Общото количество се оказало 1,475 кг. хероин на стойност 95 000 лв.

Елин е осъден на 5 г. затвор, 50 000 лв. глоба и конфискация на поршето на стойност 30 000 лва. Присъдата на окръжния съд в Ямбол е потвърдена и от Апелативен съд-Бургас и е окончателна. Контрабандистът е зад решетките от момента на ареста му и сега след два дни свобода отново е в затвора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право