В Шумен ученици победиха магистрати на шах

Съдии, прокурори и съдебни служители от Шумен играха шах с ученици от шахматен клуб „Шумен“. Фоайето на втория етаж пред зала 9 се превърна в място за умните срещи под мотото "Подкрепи и насърчи". Йоан Иванов на 11 г., Димитър Русев на 12г., Християн Денчев на 14г., Михаил Костов на 15г. и Георги Ганчев на 17г. очаквано спечелиха по-голямата част от партиите и надделяха на участниците-магистрати.

За голяма радост към импровизираното демонстративно състезание имаше голям интерес. Активността надмина очакванията и се наложи на 5-те шахматни дъски да се проведат по няколко партии, които донесоха и много положителни емоции. Съдия беше младия треньор от клуба Радостин Рафаилов, който сподели, че състезанието е било доста оспорвано и похвали участниците от Съдебната палата за умението им да играят шах на едно доста добро ниво.

В края на турнира децата от шахматен клуб „Шумен“ получиха подаръци от Председателя на Окръжен съд-Шумен София Радославова. Те спечелиха и наградния фонд на турнира, осигурен с доброволните средства на всички в Съдебната палата.

Събитието е част от инициативите на Окръжен съд – Шумен по отбелязване на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България