Габровският театър играе благотворително за Хитрино

Героите на Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юрий Ангелов се събират при странно стечение на обстоятелствата в пиесата „Омайна нощ“. С нея Независим театър отбелязва 1 г. от първия си спектакъл.

Драматичният театър „Рачо Стоянов“ в Габрово се включва в поредицата от благотворителни инициативи, които хора на изкуството предприемат като знак на съпричастност и в помощ на пострадалите от Хитрино, съобщи БНР.

Трупата на театъра посвещава на благородната кауза най-новия си спектакъл „Двама на люлката“ от Уилям Гибсън, като дарява изцяло приходите от представлението, което ще се играе на 26 януари.

Ние сме малък театър, малък град и трудно бихме събрали някаква сериозна сума, която да впечатли някого. Важното в случая е ние и обществеността на Габрово да изразим съпричастност към тези хора, които сега са в много голяма беда, каза по повод благотворителната инициатива директорът на Габровския театър Невена Митева, която е и режисьор на спектакъла „Двама на люлката“.

"Ние трябва да работим за това, да правим хората по-добри и по-чувствителни, защото страшно много се отчуждихме и затворихме, и смятам, че това е много голям проблем на обществото ни в момента", каза още Митева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони