Габровци се дивят на захарни изделия, пресъздаващи българската история и бит

Изложбата е под надслов "Моята България - древна и млада"

Изложба на захарни творения "Моята България - древна и млада", пресъздаваща българската история, култура и бит бе открита в Тера Мол, Габрово. Проектите, от третото издание на тортената колаборация My Bulgaria - Моята България, напуснаха виртуалното пространство и се пренесоха в реална изложба по случай майските празници на град Габрово. В захарната експозиция се включиха 13 декоратори от България и чужбина. Сред тях е и световноизвестният шеф - декоратор Мария Владимирова – Озтюрк.

По-голямата част от участниците в “Моята България” упражняват професии, които не са пряко свързани с кулинарното изкуство. Някои от тях от дълги години живеят извън страната, но съхраняват в себе си своите български корени и им дават изражение чрез способността си да творят захарни произведения.

Идеята да обединят и покажат творенията си пред цяла България, възникнала през 2017г. Всички участници решили тематиката на произведенията им да бъде 24 май – денят на българската просвета и култура и славянската писменост. През миналата 2018 г. проектът за първи път напусна виртуалното пространство и гостува с едномесечна изложба в Двореца в Балчик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони