Гаджета отиват на съд за убийството на 13-годишната Александра

20-годишният Красимир Тодоров и 19-годишната му приятелка Ивалена Маринова отиват на съд за грабеж и убийство на 13-годишната Александра, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. Зверството потресе Провадия миналата пролет. Девойката изчезна посред бял ден на 22 март. Издирването й продължи три седмици, докато на 12 април двама полицаи се натъкнаха на трупа й, покрит със стари дрехи и изтърбушена седалка в изоставената сграда на бившия ресторат "Ловен дом".

При огледа бе установено, че липсват почти 18 грама златни накити, които Александра носела постоянно. Ден по-късно съседите й Красимир и Ивалена паднаха в капана, след като в дома им бе открита разписка от заложна къща във Варна. Там те продали пръстена на жертвата ден след убийството. Гаджетата бяха задържани и оттогава са в ареста, въпреки че Ивалена опита да излезе на свобода, като излъга, че е бременна, а Красимир се кълнеше, че само обрал Александра й я оставил жива в приземието на "Ловен дом".

Ивалена е скроила пъкления план, който е бил провокиран от завист заради високия стандарт на Александра, чиито родители работели в Германия, пише в обвинителния акт, изготвен от окръжната прокуратура. Ученичката се кичела със злато, докато комшиите й мизерствали. Двамата се уговорили да я ограбят и след това да я удушат. Красимир издебнал сгоден момент, когато строгата баба на Алекс излязла на пазар и предложил на момичето да изпушат тайно цигара марихуана. Отвел я в "Ловен дом", където се нахвърлил върху нея и я изнасилил. И този ход е бил предварително планиран, защото извергът е носел презерватив, става ясно от събраните доказателства. Минути по-късно в изоставената сграда пристигнала и Ивалена, която увила врата на Алекс с пуловер и започнала да я души. Помогнал й и Красимир, който стиснал гърлото на момичето с ръце. След като се уверили, че жертвата им е мъртва, двамата я повлекли към най-тъмната част на сградата.

%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%be

Ивалена обула бездиханното тяло, като оставила на врата пуловера, а Красимир прибрал златните бижута - обици, гривна, пръстен и синджир. Без да губят време, убийците продали обиците, наели транспорт до Варна и тръгнали да предлагат на заложни къщи останалите заграбени накити. След като се отървали от плячката, се върнали в Провадия, където активно се включили в издирването на момичето. Красимир дори бе заявил на баща й, че видял Алекс да се качва в "бронзова" кола. Затова дни наред близките й смятаха, че може тайно да е пристанала на жених от друго селище. Версията бе проверявана на територията на няколко областни полицейски дирекции, докато накрая трупът на девойчето бе открит на метри от дома му.

По време на делото ще бъдат разпитани 24 свидетели и 13 вещи лица, уточниха от прокуратурата. Сред доказателствата са следи на местопроизшествието, ДНК-експертиза на клетъчен материал от презерватив и видеозаписи от заложните къщи, запечатали лицата на Красимир и Ивалена. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказания от 15 г. до доживотен затвор без право на замяна. Близките на момичето настояват за най-тежкото наказание. Отделно Красимир ще бъде съден и за изнасилване на непълнолетна, за което законът предвижда от 10 до 20 г. решетки.

%d1%83%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%80%d0%b0

Убитата Александра

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право