Гаджета убийци се разкаяха, чакат по-ниски присъди

Космас и Ренета наръгали 61 пъти таксиметров шофьор, за да го ограбят

Влюбени, обвинени за зверското убийство на таксиметров шофьор във Варна, се разкаяха и поискаха делото срещу тях да се гледа по съкратената процедура. Пред Окръжния съд 27-годишният Космас Джером и 24-годишната Ренета Козарова си признаха вината с надеждата да получат по-леки наказания, тъй като по закон могат да бъдат осъдени на лишаване от свобода от 15 до 20 г. или на доживотен затвор.

ubiici-taxiДвамата са направили самопризнания още след задържането си, припомниха адвокатите им.

Космас и Ренета са в ареста от пролетта на миналата година. На 9 срещу 10 април, въоръжени с ножове, те се качили в таксито на 61-годишния Васил Ашиков и поискали да стигнат до местността Пчелина. По пътя Космас помолил водача да спре под предлог, че му се ходи по малка нужда. Ашиков отбил колата до близко военно поделение и тогава гаджетата го нападнали. Нанесли му 61 рани, а след това прибрали скромния оборот от 20 лв. и мобилния телефон на жертвата. Преди убийството двамата се друсали с амфетамини, стана ясно в съдебната зала. Според защитата намерението им било само да ограбят шофьора, тъй като им трябвали пари. Двамата употребявали наркотици, а единственият им доход бил социалната пенсия на Космас, който е с детска церебрална парализа.

На разпоредителното дело магистратите насрочиха дата за процеса на 12 март. Тримата наследници на убития предявиха граждански искове за 450 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право