Гангстер избяга от затвор с вертолет

Това е второ измъкване на французина рецидивист от зандан

Обирджията имал трима помагачи

Френски гангстер извърши зрелищно бягство с хеликоптер от затвор край Париж, подпомаган от трима тежко въоръжени помагачи.

Редуан Фаид (46 г.) излежавал 25-годишна присъда за неуспешен опит за въоръжен грабеж през 2010 г., в който била убита полицайка.

Днес сутринта Фаид бил в стаята за посетители в затвора в град Ро в департамента Сен-е-Марн, югоизточно от Париж, когато тримата му съучастници се приземили с хеликоптера, регистриран в Белгия, в един от дворовете на зандана, след което нахлули в сградата и измъкнали Редуан.

След това групата избягала с вертолета, който прелетял над югоизточната част на френската столица и накрая кацнал недалеч от летище “Шарл дьо Гол” в североизточната част на града. Бандитите запалили машината и избягали с черно рено в посока на автомагистрала А1, свързваща Париж със северния град Лил.

МВР започна мащабна операция по издирването на беглеца, на крак са части на полицията и жандармерията, поставени са и пропускателни пунктове на различни места в района.

От управата на затвора обясниха, че не са стреляли по хеликоптера заради заплаха за сигурността. Няма ранени при бягството, а Фаид е единственият измъкнал се от затвора.

Това е второ негово бягство от зандан. През 2013 г. той бе зад решетките в Лил-Секеден в Северна Франция и се измъкна, като взе четирима надзиратели за заложници. Превърна се в най-издирвания от Франция беглец, като успя да се укрива от властите в продължение на 45 дни, след което обаче бе заловен в хотел в Сен-е-Марн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа