Гардове спасиха живота на младеж

Куршум се забил във витрина, задействал аларма и пристигнал патрул на “СОТ 161”

Реакция за 1,54 минути в столичния квартал “Лозенец”

Спрели с колан бликащата кръв

Двама гардове от охранителната фирма “СОТ 161” спасиха живота на 24-годишен младеж, прострелян в столичния квартал “Лозенец”, научи “Труд”. Ако не е била светкавичната реакция на Цветомир Иванов и Венелин Иванов, раненият в артерията на бедрото е щял да издъхне от кръвозагуба за няколко минути.

На 29 декември около 21,05 ч се задействала аларма на офис и книжарница на ул. “Христо Смирненски”. Патрулът се намирал до пазара на Римската стена и пристигнал на мястото за 1,54 минути.

“Видях момче на тротоара, от крака му бликаше кръв на пулсации и осъзнах, че е в страшна беда”, разказа Цветелин Иванов. Той работи в “СОТ 161” от 8 години, а 15 години преди това е бил полицай. “Много бързо подадохме сигнал на тел. 112, където още не знаеха за случая и поехме младежа, който припадна в ръцете ни. С него имаше още един, който се беше парализирал от страх и не знаеше какво да прави. Намерихме шал и вързахме крака над раната, но кръвта не спря. Тогава разрязах крачола, а колегата ми Венко си свали колана и стегнахме здраво бедрото. Мисля, че линейката дойде за около 5-6 минути и докторът ни каза: “Вие сте спасителите на това момче. От такава рана в артерията човек умира за 4 до 7 минути”, каза още Иванов.

Причината за прострелването е повече от глупава. Младежът и негов приятел се скарали на улицата, а от близка кооперация им извикал мъж да говорят по-тихо. Двамата го напсували и той слязъл при тях с пистолет и гръмнал по единия. По-късно стрелецът бил задържан. Куршумът бил открит едва в понеделник – 31 януари. Той се бил забил във витрината на офиса и така задействал СОТ-а.

“Ще наградим двамата ни служители, гордеем се с постъпката им”, каза пред “Труд” инж. Павел Виденов, управител на “СОТ 161”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България