Гари Олдман е фаворит на букмейкърите за спечелването на "Оскар" за най-добър актьор

В наградния сезон, чиято кулминация са "Оскар"-ите, младият актьор Тимъти Шаламе масово беше сочен за основен претендент в актьорската категория с изпълнението си в гей драмата "Призови с твоето име". След триумфа му на наградите "Златен глобус", поне за букмейкърите, фаворитът за "Оскар" за най-добър актьор е британецът Гари Олдман с превъплъщението си в образа на Уинстън Чърчил в "Най-мрачният час", пише в. "Дейли експрес".

Съдейки по приеманите от букмейкърска къща "Ладброукс" залози, с най-големи шансове да спечели приза е Олдман, следван от Шаламе.

За букмейкърите обаче надпреварата във водещата категория за най-добър филм остава отворена. След триумфа на наградите "Златен глобус" техен фаворит е "Три билборда извън града", въпреки че номинациите за "Оскар" коренно промениха ситуацията.

В текущия награден сезон "Три билборда извън града" на Мартин Макдона се представяше отлично и беше спряган за основен претендент за водещия приз. След обявяването на номинациите за "Оскар" обаче по пътя му към оскаров триумф изникна сериозна пречка - Макдона остана извън режисьорската надпревара.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени на 4 март за 90-и път. В досегашната им история само четири филма са печелили водещото отличие, без режисьорът им да е бил номиниран - "Арго" (2013), "Да возиш мис Дейзи (1990), "Гранд Хотел" (1932) и "Криле" (1929).

В полза на "Формата на водата" може да "проработи" и фактът, че създателят на филма Гийермо дел Торо е смятан за фаворит за режисьорския приз. След него букмейкърите поставят Кристофър Нолан за "Дюнкерк" и Грета Гъруиг за "Лейди Бърд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица