Гатузо пристигна с такси в Неапол

Дженаро Гатузо направи първа тренировка начело на „Наполи“. Ексцентричният наставник зае горещия стол броени часове, след като бе уволнен неговият ментор Карло Анчелоти. Треньорската рокада в Неапол бе задействана след последния съдийски сигнал на мача с „Генк“. В него италианците постигнаха първи успех след 10 мача. Хеттрик на Аркадиуш Милик и гол на Дрийс Мертенс осигуриха място на тима на 1/8-финалите в Шампионската лига. След двубоя Анчелоти обяви, че няма намерение да подава оставка, но крайното решение бе в ръцете на президента Аурелио Де Лаурентис. Босът, известен със своите крайности, се бе срещал с Гатузо ден по-рано в Рим.

Така в сряда по обяд доскорошният наставник на „Милан“ пристигна на базата в Неапол с такси и договор за 6 месеца с опция за удължаване за още една година. И докато Рино парафираше официално с своя шести отбор в ролята си на треньор, Карло Анчелоти освободи своя доскорошен офис. В рамките на само няколко часа рокадата бе извършена безпроблемно.

Дебютът на Гатузо ще бъде в събота срещу „Парма“. Неговият бивш наставник на „Сан Сиро“ Анчелоти пък поглежда към Острова. В Англия побързаха да свържат опитния тактик с „Арсенал“. Според „Сън“, ръководството на „артилеристите“ ще проведе интервю с бившия мениджър на „Челси“. В списъка на „артилеристите“ фигурират още имената на Марселино, работил за последно във „Валенсия“, Витор Перейра, бивш треньор на „Порто“, и Паоло Соуса от „Бордо“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят