Гатузо след боя над "Интер": Аз съм най-слабият треньор в Серия А

„Милан“ възкръсна!

„Росонерите“ прекъснаха серията от две последователни загуби при голова разлика 0:5 с успех над „Интер“ с 1:0 в 1/4-финален сблъсък за Купата на Италия. По този начин грандът си осигури място във финалната четворка, където съперник ще е „Лацио“. Единственото попадение в дербито на Милано дойде след продължения, а в герой се превърна юношата Патрик Кутроне. 19-годишният нападател вкара в 104-ата минута след отлична асистенция на Сусо.

Другият голям „виновник“ за успеха също е кадър на школата – Донарума. Но не младият национал на Италия - Джанлуиджи, а неговият по-голям брат Антонио. 27-годишният страж записа дебют за „росонерите“ в сряда вечер, въпреки липсата на сериозна визитка до момента. Той трябваше да замени своя контузен брат и го направи по най-добрия възможен начин.

Това бе и най-важният успех на тима под ръководството на треньора Дженаро Гатузо. А легендарният бивш футболист на тима за пореден път бе до болка откровен.

„Може би съм най-слабият треньор в Серия А, но винаги искам да спечеля, дори и да играя със сина си в задния двор на къщата - обясни ексцентричният Рино. - Искам моите момчета да докажат, че това, което направиха срещу „Интер“, не е еднократно избухване. Сега предстоят два важни двубоя за първенство с „Фиорентина“ и „Кротоне“, искам да победим. Видях голяма разлика в играта ни сега и тази срещу „Аталанта“ (0:2) преди дни.“

Въпреки успеха на Апенините продължават да твърдят, че столът на Гатузо се клати. За негов заместник усилено се спряга името на Роберто Манчини. В Русия, където италианецът води „Зенит“, също разкриха, че е възможна раздяла между двете страни. Според „Спорт Експрес“ бившият мениджър на „Манчестър Сити“ не се наслаждава на живота в Русия и иска да се завърне в родината си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят