ГДБОП разби група за разпространение на наркотици в столицата, петима са арестувани

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на различни видове наркотици в София. Участниците са задържани на 25 октомври т.г. на територията на ж.к. Обеля и Люлин. Операцията е проведена от служители на ГДБОП под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщават от пресслужбата на МВР.

Според първоначалните данни групата е действала от началото на тази година. Лидерът й – Н.Д. е осигурявал наркотичните вещества на едро, а участниците – пласирали дрогата и се отчитали пред него, като всеки от тях изпълнявал и конкретни задачи в групата. При претърсване в дома и автомобила на Н.Д. са намерени и иззети 500 г амфетамини, 360 г марихуана и 6 г кокаин, процесуални действия са извършени на общо 17 адреса и автомобили на участниците, събрани са множество доказателства, в т.ч. свидетелски показания, дадени пред съдия.

По искане на Специализирана прокуратура, на 28 октомври 2017 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на ръководителя на групата и на един от участниците – Ц.Д.

С прокурорски постановления на останалите трима участници в групата са наложени парични гаранции между 500 и 2000 лева. По-леките им мерки за неотклонение са наложени от обвинението заради съдействие на разследването и пълни самопризнания за извършваните престъпни деяния.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право