ГДБОП разби канал за контрабандни цигари в Ихтиман, конфискува 11 мастербокса

Организирана престъпна група, занимавала се със съхранение и разпространение на контрабандни цигари, е неутрализирана от ГДБОП,

Операцията е проведена на 16 юли в рамките на образувано досъдебно производство, с участието на „Икономическа полиция“ при ОДМВР-София и под ръководството на Специализираната прокуратура. В хода й е неутрализирана организирана престъпна група, която по първоначални данни е държала склад и е разпространявала контрабандни цигари без бандерол на територията на община Ихтиман, съобщиха от МВР.

Задържани са 5-има участници в престъпната схема на възраст от 29 до 47 години. При претърсвания на адреси, обитавани от мъжете, и на автомобилите им, са открити и иззети 11 мастербокса цигари от различни марки без акцизен български бандерол, тефтер с водени записки, мобилни телефони и значителна сума пари.

На задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение в рамките на 72 часа. Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право