ГДБОП с нова хайка за подкупни митничари

Снимка: Архив

Има задържани, спецпрокуратурата решава в петък кои ще получат обвинения

Агенти на ГДБОП задържаха митничари на пункт Малко Търново по подозрение за вземане на подкупи. Операцията, ръководена от спецпрокуратурата, продължи през целия ден с претърсвания на жилища и офиси в Бургас и други градове. До редакционното приключване на броя подробности колко души са арестувани и какви са техните длъжности не бяха оповестени.

Акцията започнала в 5 ч призори, когато смените на митничари и граничари най-малко са очаквали. Бариерата към границата с Турция била пусната и в двете посоки. На пункта се образуваха опашки, а шофьорите недоволстваха, че нямат информация колко време ще чакат, за да могат да решат дали да отпътуват към най-близкото ГКПП Лесово.

Малко след 12 ч на обяд трафикът бе пуснат, като с обработката на пътниците и товарите се заеха инспектори, пристигнали в командировка от други граници в страната.

Това е поредната хайка за рушветчии по нашите граници. Подобни акции имаше и на Капитан Андреево, и на Лесово, и на Дунав мост в Русе. По повод една от тях неотдавна шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев каза, че дори доскоро институциите да са гледали пренебрежително на “дребната корупция” по митниците, вече не е така и скоро рушветчиите ще го разберат сами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България