Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез: Нинова използва популистки методи в предизборната си кампания

Като европеец съм притеснен, че социалистът Корнелия Нинова използва популистки методи в предизборната си кампания. В трудните времена, в които живеем, България се нуждае от някой, който може да я представя адекватно в ЕС и пред света, и единственият способен на това е Бойко Борисов. Това заяви генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез по време на среща с кандидат-депутати от ГЕРБ в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

news-43338-82569Срещата се проведе в понеделник, 27 февруари, в централата на ЕНП в Брюксел. В нея участваха Калин Вельов (24-ти МИР,София), Борислав Анастасов, Деян Иванов, Митко Полихронов и Светла Михайлова (29-и МИР, Хасково).

Кандидатите за депутати са в Брюксел по покана на българския евродепутат от ГЕБР/ЕНП Ева Майдел. Те благодариха на Антонио Лопез за писмото-отговор на нападките на лидера на БСП, която обяви всички подкрепили търговското споразумение между ЕС и Канада за „национални предатели“.

Генералният секретар на ЕНП добави, че реакцията на БСП за споразумението, подкрепено от всички про-европейски партии в Европа, включително от почти всички останали европейски социалисти, е присъща за предходна епоха, в която демокрацията не е висша ценност и начин на взимане на решенията в обществото.

news-43338-82568„За пореден път ГЕРБ подхожда като зряла европейска дясно-центристка партия и предлага конкретни решения за проспериращо общество, които са изпълними в рамките на един управленски мандат. Това е отговорната политика, а не преувеличени обещания с цел достигане до властта на всяка цена“, заяви по време на срещата Ева Майдел.

Кандидат-депутатите представиха пред Антонио Лопез акценти от предизборната програма на ГЕРБ в сферата на образованието, социалната политика, икономиката и културата.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика