Генералният секретар на ЕНП проговори български: Бойко Борисов ще спечели изборите!

Генералният секретар на ЕНП (Европейската народна партия) Антонио Лопес проговори тази вечер на български език и зарадва истински близо 7000 ГЕРБ-ери, изпълнили до краен предел зала "Колодрума" в Пловдив. Тоно, както го наричат приятелите и съпартийците, започна словото си на езика на Ботев и Левски със "Здравейте, ГЕРБ! Скъпи приятели, скъпи Бойко" и го завърши отново на български с думите "Бойко Борисов ще спечели изборите!".

Останалата част от речта на генсека на партията, чиито членове са председателите на Европейската комисия и на Европейския парламент, обясни какви са основните разлики в политиките на ГЕРБ и БСП и какъв е Бойко Борисов в очите на Европа. "Бойко Борисов е добър политик и водач, уважаван от всички европейски лидери в Брюксел. Имате лидер, който ви осигури най-бързия икономически растеж и най-малкия дефицит в Европа. Лидер, който е уважаван от всички в Европа, който защитава националните ви интереси", каза Антонио Лопес по адрес на председатея на ГЕРБ. Според генералния секретар на ЕНП от БСП залагали на популистки език срещу Европа и ЕС, който обиждали. "На българските социалисти ще им кажа само, че с такава политика само ще загубят. С риторика като от Латинска Америка политика в Европа не се прави. ЕС не е Съветският съюз, а европейските пари не са, за да бъдат използвани за контрол над останалите, а са източник на свобода, сигурност и стабилност. Хората, особено младите хора добре разбират къде е стабилността и кой им дава сигурност и работи за бъдещия им просперитет.

Около 70% от младите българи вярват на ЕС. Свободата на придвижване е едно от най-ценните привилегии и свободи на Обединена Европа", заяви Антонио Лопес. Той призова всички учещи или работещи извън България български младежи да се приберат този уикенд в родината си и дадат своя глас за нейното бъдеще.

"Гласувайки за ГЕРБ, вие ще кажете "да" на европейските фондове и на солидарността, която дава ЕС. Ще гласувате за реалните резултати срещу популизма", допълни генсекът на Европейската народна партия. Според него грешният път е да се увеличават данъците, защото това е пътят на популистите, предлаган и от БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика