Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг иска да задълбочи сътрудничеството със Сърбия

"НАТО цени партньорството със Сърбия и аз съм горд от своите силни приятелски връзки с вашата страна", заяви Столтенберг, подчертавайки, че иска да задълбочи сътрудничеството със Сърбия, с уважение към нейния неутралитет.

Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг оценява, че е необходимо да се намалят текущите напрежения в региона на Западните Балкани, за да не се стига до инциденти и сблъсъци.

Той подчерта, че НАТО осъществява своята част от "строителството на сигурността с регионалните партньори", предаде македонската медия “МЕТА“, позовавайки се на негово интервю пред сръбските медии.

Столтенберг отбеляза, че НАТО силно подкрепя диалога между Белград и Прищина и призова всички страни да участват в диалога по конструктивен начин.

"Диалогът между Белград и Прищина е пътят към трайно решение на откритите въпроси, с взаимно уважение и разбиране от страна на всички общности", заяви генералният секретар на НАТО.

Той добави, че неотдавнашните срещи на високо равнище в рамките на диалога Белград - Прищина показват, че Сърбия е посветена на изграждането на отношения на сътрудничество с Прищина и на подобряване на сигурността и стабилността в целия регион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа